Året-runt-öppet på Kapelludden

Kapelludden Camping & Stugor gör en satsning på året-runt-öppet. Campingnäringen i Sverige slår nya rekord och det är inte bara högsommarveckorna som lockar längre.

Tidigare år har campingsäsongen på Öland varit över efter Skördefesten och regionens campingplatser har bommat igen. Campingnäringen har dock vuxit i princip varje år under 2000-talet och allt fler väljer att nyttja sin husvagn eller husbil även utanför högsommarveckorna.

Framförallt är det husbilarna som i allt större utsträckning besöker Öland under lågsäsong. Försäljningen av husbilar har ökat kraftigt och sedan 2012 säljs det fler husbilar än husvagnar per år i Sverige.

Thomas Nilsson, vd på Kapelludden AB, menar att marknaden finns men att vi måste skapa rätt förutsättningar för besökarna.

  • En husbilsägare som besöker Öland i november möts ofta av stängda campingar och måste antingen ställa sig på en ibland undermålig ställplats utan service eller på gatan.

Med det växande antalet husbilar ändras förutsättningarna på landets campingar och några har satsat på speciella husbilsplatser. Kapelludden kommer att bygga husbilsplatser som beräknas stå färdiga till våren.

  • I ett första steg bygger vi ca 20 nya platser anpassade för husbilar men hoppas bygga betydligt fler i framtiden.

Många av Ölands campingar har i år slagit rekord i antalet besökare, Kapelludden ökade sin beläggning med 11%.

Hur många besökare hoppas ni locka under vinterhalvåret?

  • Det är svårt att svara på. Vi vill vara uthålliga och hoppas detta på sikt ska skapa värde både för oss och för Borgholms stad.
Bakgrundsbild